Od jula jeftiniji roming i u regionu

07.02.2017 13:37
slika

Korisnici srpskih operatera mobilne telefonije i dalje će plaćati znatne troškove rominga prilikom putovanja u inostranstvo budući da se najavljeno ukidanje rominga od 15. juna odnosi se isključivo na državljane Evropske unije. Ipak, Srbija ima sklopljen sporazum sa susednim državama o nižim cenama rominga u region, pišu Večernje novosti.

“Sporazum između Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije se sprovodi od jula 2015. godine, u skladu sa definisanom dinamikom i uz zajedničko kvartalno praćenje rezultata “,rečeno je "Novostima" u RATEL-u.

Naredno sniženje cena je predviđeno za 1. jul ove godine. Prema Odluci koja prati sporazum, utvrđene su maksimalne cene koju operateri mogu da naplaćuju u regionalnom romingu. Tako je cena odlaznog minuta u romingu u regionu trenutno najviše 24 centa, a dolaznog sedam. Od početka jula, do daljeg, cene će biti snižene na 19 centi za odlazne pozive, a pet centi na dolazne. Na sve ove cene treba dodati i PDV od 20 odsto.

Kada je reč o korišćenju interneta u regionu, maksimalne cene su trenutno ujednačene na 45 centi za megabajt, a od jula će biti upola niže: 20 centi po megabajtu (plus PDV).

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.