Fabrici obuće Dermal potrebno još 150 radnika

09.02.2017 12:02
slika

Fabrika obuće Dermal, koja trenutno ima 500 zaposlenih, izgradnjom nove hale proširila je proizvodne kapacitete i planira zapošljavanje novih 150 radnika, izjavio je direktor Fabrike Radenko Bubić.

On je rekao da se u izgradnju novog proizvodnog pogona koji se prostire na 2.200 metara kvadratnih i u novu opremu uloženo 2,5 miliona maraka (1,25 miliona evra).

- Riječ je o vlastitim sredstvima koje smo usmjerili u povećanje obima proizvodnje, jer smo izvozno orijentisani - rekao je Bubić, koji je i vlasnik Fabrike obuće Dermal, te naglasio da ova firma proizvode plasira na tržišta deset evropskih zemalja.

Konstantna ulaganja u nabavku nove opreme daju rezultate, postignuta je njemačka produktivnost, što se odrazilo na plate zaposlenih, koje se srazmjerno ulaganjima povećavaju na godišnjem nivou za 20%.

- Naš cilj je da se i dalje širi ponuda, ali i unapređuje uspješna saradnja sa dobavljačima i partnerima. U prošloj godini smo, zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona, povećali izvoz gotovih proizvoda za 30%, a trend povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova očekuje se i ove godine - kaže Bubić.

Osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, Dermal proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, kao i za radnike Elektroprivrede Republike Srpske. Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom Alpinom za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

Fabrika obuće Dermal će u petak, 10. februara, svečano obilježiti 15 godina postojanja, uspješnog rada i razvoja preduzeća. Tada će biti otvoren i novi proizvodni pogon.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.