Euro-Asfalt ima osigurane poslove za naredne tri godine

10.02.2017 14:50
slika

Kompanija Euro-Asfalt Sarajevo ima osigurane poslove za naredne tri godine, izjavio je u intervjuu za televiziju N1 Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalta.

- Uskoro otvaramo gradilište u Crnoj Gori gdje gradimo jednu trasu na potezu Berane – Kolašin. Prošli smo sve pretkvalifikacije na tenderu u Češkoj, pozicionirali smo se kao jedna od deset top građevinskih kompanija u Evropi. Češka uskoro postaje veliko gradilište vrijedno više od 700 miliona eura. Dio koji bi nas u ovom trenutku zadovoljio je cca 50 – 70 miliona eura, a što nas ni na koji način ne bi remetilo da u zadanim rokovima i vrhunskom kvalitetom vodimo poslove koje već imamo, kazao je Ramić.

U BiH kompanija radi nekoliko projekata, od dijela trase autoceste na Koridoru Vc do određenih poslova u Sarajevu i Bihaću, a u inostranstvu aktivna su gradilišta u Sloveniji i Njemačkoj.

- Otprilike, omjer poslova zemlja – inostranstvo je pola-pola, istakao je Ramić. Dodao je i kako je Euro-Asfalt nakon tunela 1.mart kod Zenice, kojim se ponosi, probio i prvi tunel u EU – tunel na graničnom prijelazu Gruškovje koji povezuje Hrvatsku i Sloveniju.

Euro-Asfaltov rad utkan je i u jedan dio Allianz Arene u Minhenu, a sagradili su i zgradu policijske stanice u Abu Dhabiju. Kompanija stalno zapošljava nove radnike, a broj uposlenika već je šest stotina.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.