Traže 700 radnika: Umesto u Dablin, dođite kod nas

10.02.2017 15:04
slika

Hrvatski primorski gradić Labin doživljava privrednu ekspanziju i samo ove godine će otvoriti 700 radnih mesta. Međutim, lokalni zavod za zapošljavanje ne može da udovolji tim potrebama, pa je labinski gradonačelnik poručio nezaposlenim mladim ljudima - umesto u Dablin, dođite u Labin.

Kako javlja HRT, u ekonomskom uzletu Labin se počeo susretati s nedostatkom kvalifikovane radne snage. Iako na zavodu za zapošljavanje trenutno ima 700 nezaposlenih, najviše nedostaju kvalifikovani radnici metalske, mašinske i elektro struke, ali i oni koji mog da rade u građenju i turizmu.

Od 700 novih radnih mesta, čak 350 biće u susednom Rapcu, gde Valamar ulaže više od 60 miliona evra u obnovu dva luksuzna letovališta. Lokalno stanovništvo ne može udovoljiti svim potrebama. Zato gradonačelnik kaže: poručujem mladima iz cele Hrvatske da umesto u Dablin neka dođu u Labin.

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.