Boreli traži zakupce, ima li nade za "borosane"

17.04.2017 17:14
slika

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas za davanje u zakup šest prodavnica somborske firme Boreli koja je od prošle godine u stečaju. Najbolji ponuđač će moći da zakupi lokale u Kovačici, Brusu, Bajmoku, Mionici, Kanjiži i Kovinu.

U tekstu oglasa je i ponuda za sklapanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, za deset prodavnica, u Sjenici, Ćićevcu, Novoj Varoši, u Pohorskoj ulici 20 u Beogradu, u Staroj Moravici u opštini Bačka Topola, Baču, Alibunaru, Surčinu, Priboju i Zaječaru.

Izlozi i rafovi u skoro 90 prodavnica obuće Boreli u Srbiji su prazni, a ova firma je nakon 15 godina borbe da nađe pouzdanog kupca, izgubila bitku za privatizaciju.

Proteklih godina je bilo zainteresovanih kupaca sa svih strana ali su nerešena imovinsko pravna pitanja sa matičnim Borovom iz Hrvatske ugasila nadu za dalji nastavak proizvodnje i prodaju i čuvenih "Borosana". Na spisku zainteresovanih za kupovinu Borelija bile su bile firme iz Slovenije i Hrvatske, Bolhar i Nina komerc, kao i italijanska fabrika obuće Prodžeti.

Somborska firma, koja je 1997.godine počela da proizvodi i prodaje obuću imala je više od 100 prodavnica i preko 500 zaposlenih, a stečajni postupak u Boreliju je pokrenut zbog neizmirenih dugovanja koja su do prošle godine iznosila više od 1,8 milijardi dinara (14,7 miliona evra). 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.