Širi se imetak Pekovića, hotel na moru za bagatelu

28.08.2017 14:20
slika

Poznati crnogorski košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima od kompanije Maestralturs budvanskog biznismena Blaža Dedića.

Hotelski kompleks je prodat za osminu procenjene vrednosti imovine, navodi dnevnik Pobjeda, dodajući da je vrednost hotela procenjena na 68 miliona evra.

"Odlukom stečajnog upravnika od 16. juna, celokupna imovina stečajnog dužnika kompanije Maestralturs, hotel Mediteran, kao i ugostiteljska i ostala oprema hotelskog kompleksa, prodata je Nikoli Pekoviću iz Podgorice za 8,5 miliona evra", kazali su iz Privrednog suda.

Vlasnik hotela, kompanija biznismena Blaža Dedića, bila je u stečaju od 2013. godine zbog višegodišnjeg duga, a hotel je 16 puta oglašavan na prodaju. Račun Maestraltursa bio je u blokadi pet godina, zbog duga od četiri miliona evra.

Maestralturs je vlasnik i hotela Vojvodina i Putnik u Srbiji.

Dedićevo poslovanje bilo je pod lupom tužilaštava Crne Gore i Srbije zbog navodne veze s grupom narko-bosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji.

On je pre više od decenije kupio hotel Mediteran od HTP Budvanska rivijera, u koji je uložio više desetina miliona evra. Poslednji put Mediteran je prodavan prošle godine, po ceni od 30 miliona evra.

Dedić je ranije negirao navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje firme Maestralturs. Dediću su u Srbiji zaplenjeni vredni hoteli, u vlasništvu njegovog preduzeća.

Hotel kojim sada gazduje košarkaš Peković ima 20.800 kvadrata zatvorene površine i 11.200 kvadrata parka.

Peković je u tom hotelu prošle godine organizovao svadbeno slavlje, a kum mu je bio mlađi brat Darka Šarića, Duško, kome se sudi u Crnoj Gori zbog optužbe da je prao novac stečen trgovanjem kokainom.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.