300.000 dizelaša u Nemačkoj mora biti prodato

30.08.2017 09:20
slika

Njemačka udruga automobilskih distributera ZDK objavila je podatak prema kojem na skladištima trenutno leži čak 300.000 automobila opremljenih motorima koji zadovoljavaju norme Euro 5 koji se od 2018. godine ne smeju voziti po ulicama Nemačke.

Afera Dieselgate i najave pojedinih gradova o zabrani pristupa dizelašima urbanim sredinama gotovo potpuno su paralizirale prodaju donedavno najpopularnijih vozila u najvećem europskom gospodarstvu, prenosi tportal.

Čak 4,5 milijardi eura u neprodanim dizelskim automobilima trenutno stvara glavobolju njemačkim trgovcima. Nepopularnih dizelaša ne mogu se riješiti čak ni uz diskontnu cijenu, piše Bloomberg.

Njemačka udruga automobilskih distributera ZDK objavila je podatak prema kojem na skladištima trenutno leži čak 300.000 automobila opremljenih motorima koji zadovoljavaju norme Euro 5.

Deutsche Automobil Treuhand je pak objavio rezultate ankete prema kojoj je 29 posto vlasnika dizelaša priznalo kako bi voljeli što ranije prodati svoj automobil zbog straha od deflacije i potencijalne zabrane korištenja.

Premda su njemački proizvođači automobila krenuli u sprovođenje servisnih akcija kojima su unaprijedili softver vlastitih automobila, njemačka ministrica okoliša Barbara Hendricks minulog tjedna je rekla kako spomenuta rješenja nisu dovoljna za zadovoljavanje zakonom propisanih ograničenja o emisijama ugljenidioksida u mnogim gradovima.

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.