Ramljak o odluci Srbije

31.08.2017 15:11
slika

Nakon što je objavljeno da se u Srbiji ne može primjenjivati Lex Agrokor, to je kratko komentirao i izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

- Srbija još uvijek nije članica EU, i... njihove odluke su njihove odluke. Ja mislim da će svi vjernovnici biti namireni iz ukupne mase imovine koju ima Agrokor, bez obzira u kojoj zemlji', kazao je nakon sastanka u Vladi gdje je premijera upoznao s odlukama uoči današnjeg Vjerovničkog vijeća.

Podsjetimo, Trgovački sud u Beogradu odbio je zahtjev privremenog upravitelja Agrokora, Ante Ramljaka, da poduzeća koju posluju u sklopu koncerna u Srbiji, prijeđu pod nadležnost Lex Agrokora. Ovaj zakon je, podsjećaju srpski mediji, usvojen u travnju kako bi se spasila posrnula poslovna imperija prezaduženog tajkuna Ivice Todorića.

U okviru Agrokora u Srbiji posluju trgovački lanci "Mercator S", "Frikom", "Dijamant", "Mg Mivela", "Kikindski mlin" i "Nova sloga". Ramljak je od beogradskog Privrednog suda krajem srpnja zatražio da i za ova poduzeća vrijede odredbe Lex Agrokora, ali sud je njegov zahtjev odbio.

 

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.