AC Food ponudio 2,2 miliona evra za kupovinu drugog dela Agrokomerca

31.08.2017 15:38
slika

U Općinskom sudu u velikoj Kladuši juče je održana sudska prodaja drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc, odnosno dio Prehrambene industrije sa prilazima, objektima i postrojenjima, a najpovoljniji ponuđač je firma AC Food d.d. Velika Kladuša, članica AS Group, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznaje Klix.ba, na javnu prodaju imovine čija je vrijednost procijenjena na 21 miliona maraka ( 10,5 miliona evra) javila su se tri ponuđača.

Firma AC Food d.d. Velika Kladuša ponudila je 4,4 miliona maraka (2,2 miliona evra) Una Fruit d.o.o. Bosanska Krupa 4,2 miliona maraka (2,1 miliona evra) i Lijanovići d.o.o. Široki Brijeg 4,1 miliona maraka.

"Pobjednik je AC Food s ponuđenim iznosom od 4,4 miliona KM. Sada slijedi rok od mjesec dana kada pobjednik licitacije treba uplatiti sredstva na naš račun kako bi prodaja bila u potpunosti završena", kazao je za naš portal Ermin Mujić, direktor Agrokomerca.

AS Group je početkom ove godine, posredstvom svoje firme AC Food, već kupio trećinu postrojenja Agrokomerca.

Tada je za 3,05 miliona maraka (1,5 miliona evra) kupljena tvornica stočne hrane, pogoni za preradu voća i povrća i skladišni prostor. Početkom juna AC Food je preuzeo i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.

Iz kompanije AC Food već su najavljivali da imaju strateški plan za čitav Agrokomerc te da će ga realizirati dio po dio.

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline.

Prvu čine tvornice stočne hrane, pržionica kafe i prodaja voća i povrća, čiji je vlasnik odnedavno AC Food d.d. Velika Kladuša, odnosno AS Group. Drugi dio predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, čiji vlasnik će prema svemu sudeći također postati AC Food, dok treću cjelinu sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za čiju prodaju još nije pokrenut izvršni postupak.

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.