Investicioni fond iz EU kupuje brend Zrenjaninsko pivo?

04.09.2017 13:57
slika

Od kraja 2016. godine traju pregovori oko prodaje brendova Zrenjaninsko, Petrovgradsko i Bečkerečko pivo jednom velikom investicionom fondu iz Evropske unije, saznaje portal zrenjaninski.com.

Saša Ždrnja, vlasnik ovih brendova koji su još 2010. godine registrovani u Zavodu sa intelektualnu svojinu, samo je delimično potvrdio vest o pokretanju proizvodnje Zrenjaninskog piva u gradu na Begeju.

– Tačno je da se vode pregovori sa predstavnicima jednog velikog investicionog fonda iz EU i da oni traju od decembra 2016. godine. Veoma smo blizu dogovora da taj fond preuzme vlasništvo nad brendovima Zrenjaninsko, Petrovgradsko i Bečkerečko pivo i da pokrene proizvodnju u ozbiljnom industrijskom pogonu koji bi Zrenjanin ponovo vratio na pivarsku mapu Srbije – kazao je Ždrnja.

On očekuje da će, s obzirom na veličinu tog fonda, investicija biti značajna i da će Zrenjaninsko pivo zauzeti svoje mesto odmah iza tri najveće pivarske grupacije i postati respektabilan brend na tržištu Srbije.

Investitori će, kako prenosi portal zrenjaninski.com, posetiti Zrenjanin ponovo za petnaestak dana kada se očekuju konkretne najave i detaljnije informacije.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.