Konzum i Mercator: Isplata duga dobavljačima u gotovini i na rate

08.09.2017 12:52
slika

Rukovodstvo "Konzuma" i "Mercatora" u BiH u četvrtak je u Banjaluci dalo uvjeravanja domaćim dobavljačima ovog trgovinskog lanca da će im raniji dug djelimično biti isplaćen odmah u novcu, a preostali dio najviše u 48 rata, uz kamatu.

Predstavnici "Konzuma" i "Mercatora" su na sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske sa dobavljačima iz Srpske govorili i o planu poslovanja za naredni period.

"Očekuje se da će, na osnovu predstavljenog plana, dobavljači iz Republike Srpske nastaviti da snabdijevaju 'Konzum' i 'Mercator'", saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Na sastanku je prezentovano i da su trenutna dugovanja smanjena, te da osnivanjem "Mercatora" neće biti povećanja dugova. Istaknuto je da će, osim "Mercatora BiH", biti osnovan i "Mercator" sa sjedištem u Banjaluci, čija je registracija već počela.

Privremeno vijeće povjerilaca "Agrokora" donijelo je prošle sedmice u Zagrebu odluku o davanju saglasnosti povjeriocu za dokapitalizaciju "Konzuma BiH" u iznosu od 68,7 miliona maraka (34,5 miliona maraka) kroz društva "Ledo" Čitluk i "Sarajevski kiseljak".

Vijeće je podržalo i odluku da "Agrokor" "Konzumu BiH" obezbijedi svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona maraka (15 miliona evra).

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.