Delta Holding želi preuzeti zagrebački hotel Esplanade

08.09.2017 12:56
slika

Delta Holding, nakon otvaranja hotela Intercontinental u Ljubljani, nastavlja sa širenjem svog hotelskog biznisa u regiji. U Delti ne kriju da im je cilj da hotel osim u Ljubljani, otvore i u Zagrebu, Podgorici i Tirani.

Miroslav Mišković kaže da njegova kompanija u Zagrebu planira da kupi neki od postojećih hotela, dok Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj, objašnjava da je njihova želja hotel Esplanade, ali i dodaje da zasad nisu započeli konkretne razgovore.

- Zasad je naša odluka da ne idemo u građenje novog, već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental. Za ovakav posao potrebna je i saglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja - kazala je ona.

Na pitanje imaju li interes za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali Desivojević odgovara kako nisu kompanija koju zanima turistički sektor, jer su orijentisani na otvaranje biznis hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.

U Delta Holdingu kažu i da im je sljedeći korak izlazak na berzu. Kako su objasnili, želja im je da kroz godinu i po njihov Delta Agrar bude izlistan u Londonu ili Varšavi.

- Na tome radimo i namjera nam je da putem berze prikupimo nova sredstva za investicije u agro sektor koji nam odlično posluje i obara sve rekorde - kazala je Desivojević.

Na pitanje razmišlja li Delta i o širenju svog agrobiznisa u Hrvatsku, posebno ukoliko se budu prodavale neke Agrokorove kompanije, Ivan Kostić, potpredsjednik Delte za poljoprivredu, napomenuo je kako odlično posluju s Agrokorovim kompanijama u Srbiji, posebno Dijamantom, i dodao da bi možda postojao interes za neke kompanije u Srbiji, ali zasada ne i za Hrvatsku.

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.