Konferencija Biznis plusa nudi prilike povezivanja sa vođama poduzeća

16.05.2014 15:30
Prije susreta regionalnog poslovnog kluba Biznis plus direktor slovenskog Rika Janez Škrabec (na slici) ističe prilike na svim tržištima bivše Jugoslavije koja prepoznaje kao strateški važne. Krunoslav Gaspert, direktor U Turn Tax Refund LLC za Hrvatsku, planira razmijeniti kontakte i proširiti informacije o kompaniji na regionalnom nivou.
slika

Više od 150 učesnika regionalne konferencije Poslovni ljudi iz 6 država na jednom mjestu, prije svega čelnika regionalnih preduzeća, 29. i 30. maja u Budvi će se okupiti za stvaranje novih prilika za umrežavanje, nove poslovne ideje i sklapanje poslova. Kako na prvom tako i na sljedećem te svim ostalim susretima Biznis plusa mnogo pozornosti obratićemo povezivanju članova regionalnog poslovnog kluba Biznis plusa i partnera Biznis plusa za više biznisa u regiji te zajedničkih nastupa kod trećih partnera odnosno van regije.

»Konferencija će bilježiti multiplicirane učinke među kojima bih prije svega istakao njenu ulogu povezivanja među gospodarskim protagonistima nekadašnjeg zajedničkog prostora. Siguran sam da svi u tome prepoznajemo veliku priliku,« rekao je Janez Škrabec, jedan od učesnika okruglog stola Ajmo konkretno: šta trenutno razvijaju članovi kluba, šta bi željeli i gdje im treba pomoć.

U Budvu zbog tržišta Crne Gore i Makedonije

Kao što je uobičajeno kod ovakvih događaja, Gaspert i od ovoga očekuje da će izmijeniti kontakte, doći do odgovornih osoba u preduzećima  te im ponuditi svoje usluge koje koriste sva preduzeća  čiji zaposleni putuju, jer vraćaju PDV za troškove u inostranstvu, kako je objasnio. »Mi smo globalna kompanija, iz Hrvatske pokrivamo i Sloveniju, Bosnu, Srbiju, Makedoniju i Crnu Goru. Budva je nama malo daleko, ali će tamo biti više crnogorskih i makedonskih kompanija kojima je Budva bliže od recimo Zagreba, gdje je bila prošla konferencija, uvjeren je Gaspert. »To je za nas dobro, nama su Crna Gora i Makedonija ipak malo daleko i na ovakav način ću moći pokriti veći broj potencijalnih klijenata odjednom, to mi se sviđa,« rekao je.

U cijelog regiji prilika je neiskorišten potencijal vode

I za Riko je Makedonija zanimljivo tržište. Tamo je na područje energetike već uspješno ušao izgradnjom hidroelektrane sv. Petka, predao je natječaj za opremu za hidroelektranu Boškov most i na tender za izgradnju hidroelektrane Vranduk prijavio se zajedno sa lokalnim partnerom Euroasfalt. "Neiskorišten potencijal voda zapravo imaju sve republike bivše Jugoslavije, što obećava mnogo mogućnosti. Na sva ta tržišta želimo se proširiti i sa svojim programom zaštite okoliša, gdje se možemo pohvaliti sa brojnim referencama," objasnio je Škrabec.

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.