Čengić: Prvo odgoj pa onda obrazovanje i stručnost

29.05.2014 19:30
slika

Da li kompanije trebaju pronaći pravog saradnika  za širenje biznisa ili, pak, same stvoriti savršenog poslovnog partnera, bila je takođe tema konferencije »Biznis kluba«.

Dok član uprave Merkatora Stanka Pejanović smatra da kompanije treba da obučavaju i osposobljavaju svoje saradnike i partnere, direktor kompanije »Pederson & partners executive search Macedonia« Goran Civkaroski smatra da kadrovi već postoje, a poslodavci samo treba da ih pronađu.

Imati i vlastitu obuku u preduzeću

Pejanović tvrdi da njena kompanija vodi računa o svojim radnicima i da ih obučavaju unutar firme u okviru »Mercator škole«.

»Ponosna sam da kažem da vodeća mjesta u firmi zauzimaju ljudi koji imaju deset godina iskustva u našoj firmi i koji će sigurno, nakon što završimo, još bolje voditi preduzeće nego što smo mi to radili«, kazala je Pejanović.

Civkaroski, međutim, smatra da se pravi saradnici nalaze na osnovu CV-ija, jer »niko ne traži pet pravih saradnika, već samo jednog.«

»Ukoliko taj jedan ne postoji onda treba pronaći rješenje kako riješiti taj problem. Slažem se da postoji mnogo problema oko napucanih CV-jeva, ali onda imate problem sa konsultantom a ne sa saradnikom. Dobar konsultant mora znati šta njegovoj firmi treba i kako da provjeri kandidata kojeg prima«, kazao je Civkaroski.

Lakićević: Djeca upišu društvene fakultete i završe na birou

Predstavnica Naftne industrije Srbije (NIS) Snežana Lakićević istakla je da je najveći problem našeg regiona nedostatak kadrova, što je, smatra, posljedica lošeg sistema obrazovanja.

»Daje se djeci lažna nada da svi možemo da studiramo, i većina upiše neke društvene fakultete i završi na birou rada. Sa druge strane imamo problem nekompetetnih profesora, koji uče djecu da rade stvari koje sami nikada nijesu radili. Postoji profesor koji na fakultetu predaje o bušotinama, a sam nikada nije bio na bušotini. Mali broj djece upisuje prirodne nauke i zato nemamo kadra koji možemo da angažujemo, već smo prinuđeni da sami obučavamo radnike«, kazala je Lakićević.

Direktor Energoinvesta Enes Čengić, s druge strane, tvrdi da je njemu i njegovoj firmi mnogo bitnije da je čovjek pravilno odgojen, a nakon toga dolazi obrazovanje i stručnost.

»Sa dobro odgojenim čovjekom je mnogo lakše raditi i dogovoriti se. Oni znaju kako treba da se ponašaju i šta treba da rade, pa će lako naučiti i posao i uvijek se možemo pouzdati u njih«, kazao je Čengić.

Istakao je da je još jedan problem građana što se teško odlučuju da rade van zemlje, ali da se, tvrdi, gotovo svi koji pristanu da rade negdje u Alžiru ili Africi na dalekovodu, odmah imaju posao kada se vrate u svoju zemlju.

Pripremio: Ivan Čađenović

 

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.