Zakon o inspekcijskom nadzoru do kraja godine

31.10.2014 15:30
slika

Zakon o inspekcijskom nadzoru, koji će da promijeni i unaprijedi djelotvornost srpske države, biće u Skupštini Srbije do kraja godine, najavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

"Ako postoji jedan reformski zakon koji će da zaista promeni i unapredi delotvordnost srpske države, to je zakon o inspekcijskom nadzoru," rekla je za Tanjug Udovički.

Ujedno je pozvala sve građane da pogledaju na sajtu ministarstva ili na portalu e-uprave ne samo najnoviju verziju Nacrta zakona nego i detaljno izložen sadržaj javne rasprave i odgovore zašto neka rješenja nisu prihvaćena, kao i koja rješenja su prihvaćena. Između ostalog je i navela da zakon neće zadirati u sektorske, resorne zakone, odnosno osnovne propise i cljeve koje sektorske inspekcije moraju da ispunjavaju da bi provođenjem principa koje je postavio promijenio suštinsko ponašanje svih inspekcija.

Prijavite se na besplatni newsletter Pregled regije i budite u toku sa regijskim vijestima, analizama, poreskim i zakonodavnim promjenama, poslovnim prilikama, mogućnostima za novi posao...

Vaša e-mail adresa    

Ukoliko ne želite više primati besplatni newsletter, to možete uraditi sa dva klika.